Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterade svartrötter

Friterade svartrötter är ett recept för dig som tycker om svartrötter och vill experimentera lite. Servera dem varma med en tomat-, svamp- eller remouladsås eller enbart med citronklyfta, en grönsallad och rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala svartrötterna. Skär dem i ca 5 cm långa bitar och lägg dem i citronvatten eller koka dem direkt i lättsaltat vatten 10-12 min beroende på tjocklek. Ta upp dem och låt dem rinna av på en handduk.
  2. Blanda samman mjöl, lättöl eller vatten och salt till frityrsmeten. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner i smeten.
  3. Hetta upp oljan till 180°C. Doppa svartrötterna i frityrsmeten och fritera dem, några åt gången vackert gyllenbruna i oljan, 3-4 min.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper. Salta vid behov.
  5. Till servering: Servera dem varma med en tomat-, svamp- eller remouladsås eller enbart med citronklyfta, en grönsallad och rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g svartrötter
  • vatten
  • citronsaft
  • olja till fritering
Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl lättöl eller vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 äggvita
Till servering
  • tomat-, svamp- eller remouladsås
  • citronklyftor
  • sallad
  • rostat bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden