Baconlindad kyckling med italiensk tomatsås
Ett utsökt recept på baconlindad kyckling med en smakrik italiensk tomatsås. Baconkycklingen steks först hastigt en panna innan den avslutas i ugnen. Tomatsåsen får smak av zucchini, purjolök och en gnutta honung. Som tillbehör serveras nykokt ris och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
Ingredienser
4 portioner
640 g majskycklingbröst
salt
svartpeppar
1/2 kruka salvia
140 g torrsaltad bacon
1 msk olivolja
4 port ris
Tomatsås
1/2 purjolök
1 zucchini
1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
390 g krossade tomater
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1/2 msk honung
Till servering
35 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2798 KJ / 668 kCal
Fett24 g
Salt2.96 g
Kolhydrater61 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tillagade rätten lite efter eget huvud. Använde kycklinglårfilé och hoppade över stekning i panna. Lade den baconlindade kycklingen direkt i ugnen 225 grader där den fick stå i ca 25-30 min. I brist på tomatcreme använde jag det jag trodde låg närmast- bruschettamix. Rätten smakade bra och den gick snabbt och enkelt att tillaga.
Sylwia
2023-12-25Hej, ni bör kontrollera av steg 1 och 5. Temperaturerna stämmer inte överens. ... Jag körde på 175 grader i 12 min. Blev suveränt
Linnéa
2021-05-13Hej Monica! Soltorkad tomatcrème är en färdig produkt man kan köpa i burk. Det är mixade soltorkade tomater med olja, vinäger och kryddor. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2017-06-02