Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Betyg 4.4 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Baconlindad kyckling är en klassisk rätt att servera till fest! Rätten blir otroligt lyxig när du serverar kycklingen med hasselbackspotatis, sparris och skysås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
3 dl vitt matlagningsvin
200 g grön sparris

Hasselbackspotatis

900 g potatis (gärna amandine)
25 g smält smör eller margarin
2 msk ströbröd
2 krm salt

Gör så här

00:45:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Vad ska folk ha för stekpannor om de ska kunna följa receptet? Det känns som att den som gjorde receptet gjorde det på en eller max två filéer. Att dessutom ge sig på att bryna fyra filéer samtidigt är dömt att misslyckas, pannan blir kall och det kommer bara att koka. Alltså måste man bryna i omgångar vilket gör att schemat mot potatisen blir fel om man inte bryn i flera pannor.

    Tobias

  • Angående ovanstående! Glömde att skriva att vi kan inte ha tomater så att det är därför vi saknade sås....

    Anita

  • Väldigt saftiga kycklingfileer tack vare baconen och hasselbackspotatisen är jättegoda. Saknade dock en sås till så vi valde en kall liknande vitlökssås till...mums!

    Anita

Näringsvärde per portion

Energi2469 KJ / 592 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater46 g
Protein46 g

Testa liknande recept

  • Stekt sparris med bacon
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatissallad med basilikavinägrett
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellini med sparris och bacon
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad