Linguine med kycklingchorizo

En krämig ostsås med kycklingchorizo som serveras till linguine pasta får du genom att steka chorizon med lök, rör ner grädde och ost smaksätt med buljongtärning och du har en snabb och god måltid klar på under 30 minuter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2025

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 förp chorizo (gärna kycklingchorizo, à 270 g)
2 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
1 dl riven ost
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 669 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater69 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
KRYDDA!!! Sambal, chilisås och timjan!!! Okej rätt men inget vi kommer göra igen.
Anna
2025-01-30Gillar inte riktigt stekt skivad korv med skinn, ett tips, skär av ändorna på korven, snitta och dra av skinnet och skiva upp efter. Kanske ingen stor skillnad på smaken men mycket trevligare att äta, tycker iaf jag :) Kryddade lite extra med Sambal Oelek och chilisås. En helt okej vardagsrätt med lunchlåda av det som blir över.
Niklas
2025-01-30Det va gott. Lite skeptisk pga äter inte chorizo. Fast det va gott och kommer göra det igen.
Bonnie
2025-01-29