Baba ganoush på zucchini

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
0
Baba ganoush på zucchini

Baba ganoush är en läcker röra med ursprung i Mellanöstern som vanligtvis är gjord på aubergine. Här görs röran på zucchini och smaksätts sedan med ädelost och pinjenötter. Långt ifrån originalet, men himmelskt god! Bjud som tillbehör eller med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Baba ganoush på zucchini

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  zucchini
3/4 dl  matyoghurt (10 %)
3/4 dl  riven ädelost
1   ägg
1/2 krm  svartpeppar
1/2 dl  pinjenötter
2 msk  smör
1   pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk  chiliflakes
1 tsk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 msk  finrivet citronskal

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Använd lagrad ädelost eller byt ut mot t ex laktosfri fetaost och stek nötterna i laktosfritt matfett.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi777 KJ / 187 kCal
Fett12 g
Salt0.9 g
Kolhydrater10 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostbakad knipplök
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginedip
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsbiffar med nötter, russin och yoghurt
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga