Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ädelostbakad knipplök

Ädelostbakad knipplök är krämigt och förbluffande gott. Du mixar crème fraîche och ädelost till en kräm som du klickar ut på löken. Pinjenötter och timjan ger också utsökt smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela knipplökar på längden och skär bort rotbiten och det översta av stjälken.
  2. Mixa ädelost med lättcrème fraiche. Lägg lökarna på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie.
  3. Klicka på ädelostkrämen. Toppa med pinjenötter och repad timjan. Strö över flingsalt. Lägg på grillen i ca 15 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Gott till: Entrecôte, lammfilé eller hamburgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 knipplökar
  • 75 g ädelost
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • ugnsfolie
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • timjan
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 591 kJ / 141 kCal
Läs mer om näringsvärden