Baba ganouch- aubergindipp

Betyg 3.3 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Baba ganouch- aubergindipp

Paradrätten på mezebordet baba ganouj är en krämig auberginedipp med sesampastan tahini. För att få baba ganoujen riktigt mjuk och krämig så långbakas auberginerna i ugnen eller på grill. En rostad tomat rundar av auberginens beska. Servera aubergineröran tillsammans med pitabröd.

Baba ganouch- aubergindipp

Ingredienser

8 bufféportioner
3 auberginer
1 tomat
1/2 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl tahini
salt
1/2 citron
1 tsk citronsaft

Till servering

granatäppelkärnor olivolja, pitabröd

Gör så här

00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Älskar tahini men det var alldeles för mycket i receptet för min smak. Tog över smaken fullkomligt så tips är att ta lite och smaka sig fram till rätt mängd.

    Sandra

  • Bästa receptet på baba ganoush som jag prövat! Helt överlägset! Det är tomaten och mängden tahini som gör det.

    Alexandra

Näringsvärde per bufféportion

Energi1172 KJ / 280 kCal
Fett14 g
Salt1.33 g
Kolhydrater26 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Baba ganoush – Aubergineröra
    Betyg 3.5 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk baba ganoush
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergineröra med paprika
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tarator – Tahinisås
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad