Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Avokadoterrine med skaldjurssallad av räkor och hummer eller pilgrimsmusslor är en lyxig förrätt till vilken fest som helst. Spansk peppar ger den lena terrinen av avokado ett sting av chili. Till det en smakrik vinägrett med tomat, basilika och vitlök. God dressing även till andra sallader!

Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Terrine

2 1/2 gelatinblad
1 spansk peppar
3 avokado
salt
peppar
1 lime

Skaldjurssallad

40 oskalade räkor alt pilgrimsmusslor eller hummer (40 räkor motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller 2 humrar)

Tomatvinägrett

2 tomater (gärna i olika färger, gul, orange, röd)
1 lime
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 grovhackade basilikablad
1 vitlöksklyfta
fingersalt och peppar

Till servering

mâchesallad

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Hade inte alla ingredienser, improvisera till hummern.

Sten

2020-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1142 KJ / 273 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater6.8 g
Protein7.6 g

Testa liknande recept

Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomat- och pilgrimstartar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mousse på jordärtskocka med havssallad
Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga