Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Avokadoterrine med skaldjurssallad av räkor och hummer eller pilgrimsmusslor är en lyxig förrätt till vilken fest som helst. Spansk peppar ger den lena terrinen av avokado ett sting av chili. Till det en smakrik vinägrett med tomat, basilika och vitlök. God dressing även till andra sallader!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Terrine: Lägg gelatinbladen i en liten kastrull med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Dela och kärna ur den spanska pepparn och hacka den fint.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg avokadoköttet i en bunke.
  4. Blanda ned pepparhacket i avokadon. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Pressa ur saften från limen. Häll bort vattnet från gelatinbladen och tillsätt 1 msk limesaft. Värm försiktigt så att gelatinet smälter.
  6. Rör ned ca en 1/2 dl av avokadoröran i gelatinet och blanda sedan ned det i resten av avokadoröran. (blandar man i lite röra i gelatinet först så stelnar det inte lika fort).
  7. Lägg upp röran på plastfolie och rulla ihop som en smällkaramell. Linda in den i aluminiumfolie och kyl några timmar så att den stelnar.
  8. Skaldjurssallad: Räkor: Skala räkorna. Pilgrimsmusslor: Plocka bort muskeln från pilgrimsmusslorna. Lägg musslorna på ett hushållspapper. Musslorna halstras precis innan servering i en mycket het panna i lite olivolja, 30-40 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar. Hummer: Dela humrarna, plocka köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i 4 portioner.
  9. Vinägrett: Skär tomaterna i bitar. Pressa saften ur limen.
  10. Blanda olivolja, vinäger och 1 tsk limesaft i en skål. Vänd ner basilika, pressad eller hackad vitlök och tomaterna.  Smaksätt med salt och peppar.
  11. Till servering: Vid serveringen skär avokadoterrinen i skivor. Lägg upp den med skaldjur, tomatvinägrett och machesallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Terrine
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 1 spansk peppar
  • 3 avokado
  • salt och peppar
  • 1 lime
Skaldjurssallad
  • 40 oskalade räkor alt pilgrimsmusslor eller hummer (40 räkor motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller 2 humrar)
Tomatvinägrett
  • 2 tomater (gärna i olika färger, gul, orange, röd)
  • 1 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 grovhackade basilikablad
  • 1 vitlöksklyfta
  • fingersalt och peppar
Till servering
  • machesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1142 kJ / 273 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer