Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

16
1
Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Avokadoterrine med skaldjurssallad av räkor och hummer eller pilgrimsmusslor är en lyxig förrätt till vilken fest som helst. Spansk peppar ger den lena terrinen av avokado ett sting av chili. Till det en smakrik vinägrett med tomat, basilika och vitlök. God dressing även till andra sallader!

Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Terrine

2 1/2 gelatinblad
1 spansk peppar
3 avokado
salt och peppar
1 lime

Skaldjurssallad

40 oskalade räkor alt pilgrimsmusslor eller hummer (40 räkor motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller 2 humrar)

Tomatvinägrett

2 tomater (gärna i olika färger, gul, orange, röd)
1 lime
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 grovhackade basilikablad
1 vitlöksklyfta
fingersalt och peppar

Till servering

mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Sten

2020-12-31

Hade inte alla ingredienser, improvisera till hummern.

Näringsvärde per portion

Energi 1142 KJ / 273 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden