Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett
Avokadoterrine med skaldjurssallad av räkor och hummer eller pilgrimsmusslor är en lyxig förrätt till vilken fest som helst. Spansk peppar ger den lena terrinen av avokado ett sting av chili. Till det en smakrik vinägrett med tomat, basilika och vitlök. God dressing även till andra sallader!
Ingredienser
4 portioner
Terrine
2 1/2 gelatinblad
1 spansk peppar
3 avokado
salt
peppar
1 lime
Skaldjurssallad
40 oskalade räkor alt pilgrimsmusslor eller hummer (40 räkor motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller 2 humrar)
Tomatvinägrett
2 tomater (gärna i olika färger, gul, orange, röd)
1 lime
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 grovhackade basilikablad
1 vitlöksklyfta
fingersalt och peppar
Till servering
mâchesallad
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1142 KJ / 273 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater6.8 g
Protein7.6 g
Kommentar
Hade inte alla ingredienser, improvisera till hummern.
Sten
2020-12-31