Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Detta recept på skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing ger dig inte mindre än tre olika smaker! Välj mellan lyxig hummer, musslor eller salta räkor som du äter med smakrika, marinerade grönsaksremsor och gudomlig vitlöksdressing.
Ingredienser
4 portioner
Skaldjur
60 g oskalade räkor eller:
12 pilgrimsmusslor eller:
2 humrar
Grönsaksnudlar
1/2 gurka
2 morötter (gärna gula eller röda)
1 liten fänkål
6 rädisor
1/2 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt
peppar
Dressing (gör gärna dagen innan)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
4 dl rapsolja
1 kruka gräslök
Garnering
salladsskott, sallad och örter (t ex dill, bladpersilja, körvel, gräslök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott och relativt enkelt att laga. Tog dock längre tid än de 20 minuter som står angivet. Detta gör vi gärna igen!
Ingrid
2011-01-03