Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex

4
5
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex

Denna lyxiga skaldjurscocktail med smakrik Västerbottensost och smarriga kumminkex är en perfekt entrérätt på nyårsafton. Förbered din smakliga äggstanning och kexen dagen före du bygger ihop din goda cocktail. En vacker och aptitretande rätt!

Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex

Ingredienser

4 portioner

Äggstanning

2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven Västerbottensost

Kumminkex

250 g färsk smördeg
2 tsk hel kummin

Valfria skaldjur

40 oskalade räkor
12 pilgrimsmusslor
2 humrar

Sallad

1 stor tomat
10 sockerärtor
2 salladslökar
1 kruka romansallad
1 msk pressad citronjuice
1/2 rapsolja
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Agnetha

2012-07-08

Ett underbart recept! Men även jag har haft problem med äggstanningen. Lite högre värme och lite längre tid har funkat för mig. Jag har bara provat låga vida glas.

Karin

2012-01-14

Jag känner igen problemet men den stlenade efter ca 50 minuter i ugnen. Även jag höjde ungsvärmen något. Kan dock varmt rekomendera detta recept då det var mycket uppskattat på nyår. Gästerna ville gärna ha receptet.

Redaktionen

2012-01-11

Hej! Tiden är beroende på hur vida eller smala glasen eller portionsformarna är. Är det ett smalt glas så tar det längre tid eftersom då det blir "djupare" med äggstanning och då tar det längre tid.