Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Denna lyxiga skaldjurscocktail med smakrik Västerbottensost och smarriga kumminkex är en perfekt entrérätt på nyårsafton. Förbered din smakliga äggstanning och kexen dagen före du bygger ihop din goda cocktail. En vacker och aptitretande rätt!
Ingredienser
4 portioner
Äggstanning
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven Västerbottensost
Kumminkex
250 g färsk smördeg
2 tsk hel kummin
Valfria skaldjur
40 oskalade räkor
12 pilgrimsmusslor
2 humrar
Sallad
1 stor tomat
10 sockerärtor
2 salladslökar
1 kruka romansallad
1 msk pressad citronjuice
1/2 rapsolja
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett underbart recept! Men även jag har haft problem med äggstanningen. Lite högre värme och lite längre tid har funkat för mig. Jag har bara provat låga vida glas.
Agnetha
2012-07-08Jag känner igen problemet men den stlenade efter ca 50 minuter i ugnen. Även jag höjde ungsvärmen något. Kan dock varmt rekomendera detta recept då det var mycket uppskattat på nyår. Gästerna ville gärna ha receptet.
Karin
2012-01-14Hej! Tiden är beroende på hur vida eller smala glasen eller portionsformarna är. Är det ett smalt glas så tar det längre tid eftersom då det blir "djupare" med äggstanning och då tar det längre tid.
Redaktionen
2012-01-11