Avokadosoppa med kräftstjärtar

Magisk avokadosoppa med mjuk och fluffig smak. Kräftstjärtarna marineras i en otroligt god sås gjord på de enkla ingredienserna vitlök, olivolja, dill och basilika. Avokadosoppan är enkel att göra och fantastisk att äta.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Ingredienser
4 portioner
2 avokador
4 dl kall hönsbuljong (tärning + vatten)
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
Marinad
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
ca 150 g skalade kräftstjärtar eller räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett23 g
Kommentarer
5 stKASS !! Vattnig o smaklös förutom kräftstjärtarna, aldrig mer.
Ulf
Mycket god och uppskattad av hela familjen ! Enkel och mumsig ! Jag slå ett slag för soppor , alla varianter !!! / Carin
Carin
Suveränt god och enkel att göra. Bli om möjligt ännu bättre med en dutt cayennepeppar, en klick créme fraiche, och massor med klippt kinesisk gräslök. Då är det inte nödvändigt med kräftstjärtar heller.j
Britta