Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Avokadopasta med chorizo

Den krämiga avokadopastan är riktigt god tillsammans med kryddiga korvslantar. Pastan får lite sting med en smula cayennepeppar och smakas av med frisk citronsaft. Det är alltid bra med en smarrig och snabb pasta i sin middagsrepertoar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i slantar. Skala, dela och skiva löken.
  3. Stek korv och lök i hälften av oljan i en stekpanna.
  4. Låt majsen rinna av och rör ner den i stekpannan och sänk värmen. Låt majsen bli varm.
  5. Hacka gräslöken fint.
  6. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och skär den i mindre bitar. Blanda dem med resten av oljan, salt och cayennepeppar.
  7. Blanda den nykokta pastan med korven, avokadon och gräslöken.
  8. Smaka av med salt och lite pressad citron.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: Blanda inte ihop ingredienserna i punkt 7, utan servera dem separat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta gärna penne rigate
  • 2 förp chorizo (à 240 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 150 g majskorn
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 avokado
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3115 kJ / 746 kCal