Baconpasta med tomat och smulad fetaost
Pasta och bacon är en otrolig kombo, det är sen gamalt. Men här görs det inte i en carbonara, utan baconet får götta sig i en pastasås med smak av basilika. Såsen serveras med pasta, stekt paprika och fetaost. Smarrigt va?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1 gul paprika
150 g fetaost
2 förp tärnat bacon (à 175 g)
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl pastavatten
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Stek 1 tsk rosmarin med baconet (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / 503 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok vardagsmat. Dubbla mängden fetaost
Lisa
2021-11-17Helt ok vardagsmat. Dubbla mängden fetaost
Lisa
2021-11-17Barnen gillade tyvärr inte såsen så det var ju lite trist, jag och maken får många matlådor!
Camilla
2021-10-31