Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella

En het, chiligrillad aubergine, som serveras på en skiva grillat bröd ihop med lök, tomat och skivad mozzarella. Mackan är både grön och matig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiliblandning: Koka upp vattnet. Lägg i den torkade chilin och låt den ligga ca 20 minuter.
  2. Dela och kärna ur chilin och hacka den fint.
  3. Blanda chili, oregano, olivolja och socker.
  4. Grönsaker: Skär bort ändarna på auberginerna och skiva dem på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skiva lökarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skiva mozzarellan.
  5. Grilla aubergine, tomater och lök. Krydda med salt och nymald peppar. Pensla aubergineskivorna med chiliblandningen. Varva 2 tomatskivor och 2 lökskivor på varje aubergineskiva. Fördela mozzarellan på grönsakerna och lägg dem på grillen där det inte är glöd. Grilla på indirekt grill ca 5 minuter eller tills osten smält.
  6. Till servering: Servera auberginerna med grillat bröd och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Chiliblandning
  • 3 dl vatten
  • 2 guajillo chili eller röd peppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk rårörsocker
Grönsaker
  • 2 auberginer
  • 3 bifftomater
  • 3 stora silverlökar
  • 3 mozzarella (à 125 g)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2255 kJ / 539 kCal