Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Läcker gratäng som inte är alltför avancerad. En smarrig tomatsås får puttra tillsammans med vitlök och basilika för att sedan hällas i en form med mozzarella samt aubergineskivor som panerats med parmesan och mjöl. Otroligt uppskattad rätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna.
  2. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Smörj en ugnssäker form med olja.
  5. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
  6. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
  7. Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tomater
  • 2 gula lökar
  • några kvistar basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja till formen
  • 2 auberginer
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • 200 g grovriven mozzarella
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?