Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Läcker gratäng som inte är alltför avancerad. En smarrig tomatsås får puttra tillsammans med vitlök och basilika för att sedan hällas i en form med mozzarella samt aubergineskivor som panerats med parmesan och mjöl. Otroligt uppskattad rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till formen
2 auberginer
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl vetemjöl
200 g grovriven mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr- för ovanlighetens skull - ett ganska menlöst och tråkigt recept.
Margareta
2021-04-13Jättegod och enkel att göra. kan med fördel strö på lite chiliflingor för mer hetta. Jag serverade rätten som den är med sallad gjord på guka, avacado, majs och balsamvinäger. Kanon!
Carin
2008-02-21