Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Läcker gratäng som inte är alltför avancerad. En smarrig tomatsås får puttra tillsammans med vitlök och basilika för att sedan hällas i en form med mozzarella samt aubergineskivor som panerats med parmesan och mjöl. Otroligt uppskattad rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 kg  tomater
2   gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl  olivolja
3   vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  olja till formen
2   auberginer
1 dl  riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl  vetemjöl
200 g  grovriven mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Tyvärr- för ovanlighetens skull - ett ganska menlöst och tråkigt recept.

Margareta

2021-04-13

Jättegod och enkel att göra. kan med fördel strö på lite chiliflingor för mer hetta. Jag serverade rätten som den är med sallad gjord på guka, avacado, majs och balsamvinäger. Kanon!

Carin

2008-02-21

Testa liknande recept

Melanzane alla parmigiana
Betyg 4.5 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellafylld auberginetournedos
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine- och pastalåda med chorizo
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga