Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marockanska färsbullar med morötter

Ett matigt recept på smakrika marockanska färsbullar. Du gör färsbiffarna av bland annat russin, lök, persilja, vitlök, crème fraiche och nöt- eller lammfärs. Servera bullarna med mjuka, kokta morötter!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda russin med hett vatten, låt stå ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och skär morötter i stavar. Bre ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  4. Blanda russinen och russinvattnet med salt, finriven gul lök, finhackad persilja, vitlöksklyftor, garam masala och crème fraiche. Blanda i nöt- eller lammfärs. Forma stora köttbullar. Lägg köttbullarna på plåten bredvid morötterna och tillaga ytterligare 10-15 minuter tills allt är klart.
  5. Garnera med finhackad persilja. Servera med rème fraiche blandad med pressad vitlöksklyfta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl russin
  • 3 msk hett vatten
  • 1 kg morötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,8 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk finriven gul lök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk garam masala
  • 3 msk crème fraiche
  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?