Marockanska färsbullar med morötter
Ett matigt recept på smakrika marockanska färsbullar. Du gör färsbiffarna av bland annat russin, lök, persilja, vitlök, crème fraiche och nöt- eller lammfärs. Servera bullarna med mjuka, kokta morötter!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 dl russin
3 msk hett vatten
1 kg morötter
2 msk olivolja
4/5 tsk salt
2 krm peppar
3 msk finriven gul lök
1 msk finhackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk garam masala
3 msk crème fraiche
400 g nöt- eller lammfärs
1 msk finhackad persilja
1 1/2 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Doftar härligt smakar gott!
Irina
2023-03-26Jag är vegetarian och använde Anamma formbar färs istället för kött. Serverade en klick matlagningsyoghurt till. Jättegott.
Carola
2020-02-10Åh! De här är så otroligt goda. Och smidigt att göra. Lite extra cremefraishe i köttbullssnmeten är inte fel. Morötterna till är perfekt.
Urban
2011-03-12