Grillade köttfärsrullar med gurkraita
Grillade köttfärsrullar på spett serverade med svalkande gurkraita och couscous är ett hett middagstips. Rullarna av köttfärs kryddar du med kardemumma och spiskummin medan raitan på matlagningsyoghurt och gurka smakas av med ljuvlig vitlök.
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs
1 ägg
2 - 3 msk vatten
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 msk olja
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 msk bruna senapsfrön
3 dl vatten
3 dl couscous
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 584 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Tycker detta är en höjdare, även gott att grilla!
Matilda
2020-08-22En vardagsfavorit, även hos barnen som gillade rullarna skarpt. Hade inte couscous hemma, tog bulgur och blandade i rejält med hackad paprika och majs - då behövdes ingen sallad...
Helena
2007-07-16Detta recept har blivit en hit i våran familj.Går lätt att göra när man kommer hem från jobbet med väldigt trötta och hungriga barn.
Linda
2006-01-22