Grillade köttfärsrullar med gurkraita

10
4
Grillade köttfärsrullar med gurkraita

Grillade köttfärsrullar på spett serverade med svalkande gurkraita och couscous är ett hett middagstips. Rullarna av köttfärs kryddar du med kardemumma och spiskummin medan raitan på matlagningsyoghurt och gurka smakas av med ljuvlig vitlök.

Grillade köttfärsrullar med gurkraita

Ingredienser

4 portioner
500 g köttfärs
1 ägg
2 - 3 msk vatten
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 msk olja
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 msk bruna senapsfrön
3 dl vatten
3 dl couscous

För alla

Ersätt ägget i färsen med 2 msk potatismjöl om du inte tål ägg (för 4 port).

Gör så här

Tips

Vill du ha senapsfrön i raitan är det godast om de först rostas i en torr het stekpanna några minuter innan de blandas ner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Matilda

2020-08-22

Tycker detta är en höjdare, även gott att grilla!

Helena

2007-07-16

En vardagsfavorit, även hos barnen som gillade rullarna skarpt. Hade inte couscous hemma, tog bulgur och blandade i rejält med hackad paprika och majs - då behövdes ingen sallad...

Linda

2006-01-22

Detta recept har blivit en hit i våran familj.Går lätt att göra när man kommer hem från jobbet med väldigt trötta och hungriga barn.

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 584 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden