Auberginegryta "Baingan aachari"

Betyg 4.3 av 5.119 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Auberginegryta "Baingan aachari"

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser

4 portioner
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 tsk salt
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
1 1/2 tsk chilipeppar
2 tsk svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2 msk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
7 msk matolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl vatten

Gör så här

00:15:00
00:20:00
00:05:00
00:02:00
00:20:00
00:15:00
Näringsberäkningen är inkl. ris men inte naanbröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

29 st
  • Gott, men behövs extra kryddor!!

    Jessica

  • Såååå gott!!! Populär rätt hemma trots att aubergine inte står högt upp på listan!! Jag har lagat detta recept flera gånger nu. Jag brukar ta lite mer kryddor än det som står i receptet och dubbelt så mycket vitlök, det blir mer och djupare smak. Jag har testat olika varianter där jag använt både vanlig yogurt samt bytt ut den mot havregurt och kokosmjölk. Jag tyckte att kokosmjölken var godast - men det är ju jag :o) Det går säkert att tweeka till receptet på olika sätt, finns superbra tips i kommentarerna.

    Nancy

  • De var gott, men tror inte jag kommer laga den igen. Mycket jobb för någonting som är gott, men inte fantastiskt. Väldigt rund och len gryta så om du gillar de passar denna perfekt! Om jag lagar den igen skulle jag krydda lite mer för att se om det blir en annan upplevelse

    Josefine

  • Riktigt gott och bra tillagningsmetod. Lite mer kryddning kan behövas. Nästa gång ska jag öka på med mer chili, lite mer vitlök och korianderfrön, kanske lite lime. Serverade med olika chutneys och Pataks lime pickle - mums!

    Charlotte

  • Fantastiskt gott recept! Kommer göras om och om igen här hemma. 5/5

    Rebecca

  • Paul: Aachar betyder picklat och aachari är liksom som att säga ”pickle-ish” om du förstår. Det har en smak av att vara picklat men utan att faktiskt picklas.

    Hannah

  • Tyckte tyvärr det blev väldigt smaklöst. Provade justera i efterhand med extra kryddning, men det blev aldrig riktigt gott. Alldeles för mycket jobb för en högst medioker rätt.

    Tobias

  • Nytt roligt sätt att laga gryta på! Väldigt god och bra veggorätt. Gjort flera gånger nu :)

    Sanna

  • Tyckte det var såå gott!! Jag marinerade grönsakerna länge å hade i zathar ist för senapsfrö å fänkålen... Blev såå gott tyckte alla! Tack!

    Anna

  • Som svar till kommentaren om det är rödlök på bilden. Det är en tomat i bild. Hittade precis Buffé-tidningen som receptet är med i och där syns tydligt att det är en tomat :)

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi2281 KJ / 545 kCal
Fett30 g
Salt4.5 g
Kolhydrater56 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kryddig linspuré
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemlagad pickles
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Afrikansk soppgryta
    Betyg 2.9 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillpotatis
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål med senapsfrön och ramslök
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad