UNDER 45 MIN | Medel

Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis

Testa något nytt i form av aubergineburgare som du panerar med ströbröd för perfekt krispighet. Tillsammans med vitlökskräm, grönsaker och rostad klyftpotatis har du en festmåltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen i den varma långpannan och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Aubergineburgare: Skär auberginen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Vispa ihop äggen. Hacka persiljan och blanda med ströbrödet. Doppa aubergineskivorna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  4. Stek skivorna i omgångar i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Vitlökskräm: Blanda majonnäs och gräddfil, presssa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grönsaker: Skala löken, skär den och tomaterna i skivor. Lossa salladsbladen.
  7. Servera aubergineburgarna med potatis, vitlökskräm och grönsaker.

För alla

Innehåller ägg. I övrigt kontrollera innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
Aubergineburgare
  • 2 auberginer
  • 2 ägg
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk olja
Vitlöksklräm
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
Grönsaker
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2694 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept