Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis

15
4 Klimatsmart
Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis

Testa något nytt i form av aubergineburgare som du panerar med ströbröd för perfekt krispighet. Tillsammans med vitlökskräm, grönsaker och rostad klyftpotatis har du en festmåltid att njuta av!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar

Aubergineburgare

2 auberginer (à ca 300 g)
2 ägg
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl ströbröd
2 msk olja

Vitlökskräm

1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta

Grönsaker

1 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Kicki

2021-01-14

Ganska tråkig rätt. Blir kanske roligare om man kryddar auberginen mer innan den doppas i ägg och ha lite chili i ströbrödet.

Kim

2020-08-20

Helt ok

Peter

2019-07-10

Värmde precis resterna i stekpanna och gjorde som jag skrev i min tidigare kommentar - lite längre tid, lite lägre värme och lite mer olja.De blev mer genomstekta och genom-mjuka. Blev kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 645 kCal
Fett 28 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 76 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden