Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis
Testa något nytt i form av aubergineburgare som du panerar med ströbröd för perfekt krispighet. Tillsammans med vitlökskräm, grönsaker och rostad klyftpotatis har du en festmåltid att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
Aubergineburgare
2 auberginer (à ca 300 g)
2 ägg
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl ströbröd
2 msk olja
Vitlökskräm
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Grönsaker
1 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 645 kCal
Fett28 g
Salt1.7 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hittar inte värme eller tiden för stek ingen.
Annalena
2022-11-30Ganska tråkig rätt. Blir kanske roligare om man kryddar auberginen mer innan den doppas i ägg och ha lite chili i ströbrödet.
Kicki
2021-01-14Helt ok
Kim
2020-08-20