Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis

Testa något nytt i form av aubergineburgare som du panerar med ströbröd för perfekt krispighet. Tillsammans med vitlökskräm, grönsaker och rostad klyftpotatis har du en festmåltid att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
Aubergineburgare
2 auberginer (à ca 300 g)
2 ägg
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl ströbröd
2 msk olja
Vitlökskräm
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Grönsaker
1 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 645 kCal
Fett28 g
Salt1.7 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stJag hittar inte värme eller tiden för stek ingen.
Annalena
Ganska tråkig rätt. Blir kanske roligare om man kryddar auberginen mer innan den doppas i ägg och ha lite chili i ströbrödet.
Kicki
Helt ok
Kim
Värmde precis resterna i stekpanna och gjorde som jag skrev i min tidigare kommentar - lite längre tid, lite lägre värme och lite mer olja.De blev mer genomstekta och genom-mjuka. Blev kanon!
Peter
Det är nog bättre att steka aubergineskivorna lite längre men på lite lägre värme och med generöst med olja. Annars är det risk att ströbrödet blir bränt innan auberginen blivit genomstekt och mjuk inuti. Nästa gång ska jag salta mer och kanske blanda saltet i ströbrödet från början.
Peter