Aubergineröra
En klassisk röra från Mellanösterns kök. Aubergine bakas mjuk i ugn innan den mixas och kryddas till en len röra tillsammans med vitlök, olivolja, färskpressad citronjuice och sesampaste.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 166 kCal
Fett15 g
Salt1.74 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
11 stHur länge håller sig röran i kylen?
Anna-karin
Hej Anna-Karin! Den håller 2-3 dagar i kylen vid god hygien. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod röra. Tog 3 tsk citronsaft och det blev precis lagom.
Barbro
Det blev lite för mycket syrligt. Hälften så mycket citronsaft vore bättre.
Mitra
Ska det serveras varmt eller kallt?
Gunilla
Hej Gunilla! Röran kan serveras varm, ljummen eller kall. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Vad kan man byta ut tahinipastan mot
Susann
Receptet är enkelt och godast av alla jag testat. 👍
Anna
Kan man frysa denna röra?
Marie
Hej Marie! Tyvärr blir den nog alldeles vattning, så ej att rekommendera. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Delicious!
Ann
Jag äter den som pålägg på mackor med eller utan ost, jättegott. Även mixa med lite creme fraiche o krydda med andra kryddor man tycker om så är den en utmärkt dipp till chips och tacos. Grädda inte auberginen för hårt så den blir helt genomgrillad då blir röran jätte blöt och vattnig konsistens och tappar all smak.
Tomas
Hej Annika! Gott till grillat och kanske speciellt detta recept http://www.ica.se/recept/kafta-lammfarsspett-716344/. Smaklig måltid!
Ica-köket