Aubergine- och tomatsallad "Zaalouk"

En klassisk mezerätt med kryddig smak. Aubergine, tomat och örter får koka ihop till en krämig röra. Gott både som tillbehör till grillat och som förrätt tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (á ca 400 g)
3 tomater
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi382 KJ / 92 kCal
Fett7 g
Salt1.75 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer