Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Aubergine- och tomatsallad "Zaalouk"

En klassisk mezerätt med kryddig smak. Aubergine, tomat och örter får koka ihop till en krämig röra. Gott både som tillbehör till grillat och som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i ca 1 cm stora tärningar. Skala och skär tomaterna i lika stora tärningar.
  2. Koka auberginetärningarna i saltat vatten ca 15 minuter. Sila bort vattnet och pressa/tryck med en sked så allt vatten pressas ut.
  3. Fräs aubergine och tomater i oljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med vitlök, persilja, koriander, paprikapulver och spiskummin ca 30 minuter.
  4. Mosa aubergine och tomat med en slev, så det blir en puré. Tillsätt vinäger och koka ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (á ca 400 g)
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 382 kJ / 92 kCal