Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
6
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

Auberginerullader med en citron och spiskummin doftande lammfärs som fyllning. Detta kräver lite fingerfärdighet men är väl värt arbetet. Häll över en mustig tomatsås som smaksatts med rosmarin, honung och vitlök och som avslutning gratinera rullarna med fetaost. Smaklig spis!

Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

2   auberginer
2   rödlökar
1/2 dl  hackad rosmarin
3   tomater
1 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
2 msk  rödvinsvinäger
1 msk  honung
1/2 dl  tomatpuré
1/2 dl  vatten

Fyllning

1/2   citron
500 g  lammfärs
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  spiskummin
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Gratinering

150 g  fetaost

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott som grundrecept. Man får dock smaka av alla komponenter så blir det supergott. Stekte auberginen men hade önskat att skivorna var 0,5cm, 1cm är för tjockt

Susann

2023-10-17

Har inte hunnit smaka än. Frågan är ju vad jag tycker om receptet. Hur stor är en klick? Vad är en klick? Och hur stora ska auberginerna vara? Jag köpte tre för säkerhets skull. Och tog upp en fryspackad av grannens lammfärs .400 gr. Brukar funka. Följde receptet, som jag alltid gör första gången. Och fick färs över. Efterlyser tydligare måttangivelser. Jag är ju en AST, och har svårt får begrepp som nypa, klick eller till det känns.... Antar att man inte behöver autist det för att känna sig osäker. Nu står grannens lamm i ugnen och jag hoppas att den inte dött förgäves. Gillar Icaappen stort. Stort!

Mona

2023-04-15

Tack Mona för din fråga. Vi håller med, en klick är lite svårbedömd i storlek. Vi har nu försökt förtydliga i receptet. Hoppas det smakade trots lite luddigt skrivet recept och att du vill laga rätten igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-10

Gott och lättlagat! Jag gjorde halv sats (2 pers), som jag gratinerade 6 min i mikron. Det blev mycket uppskattat med sallad och havreris till!

Carin

2023-04-12

Näringsvärde per portion

Energi2287 KJ / 547 kCal
Fett37 g
Salt1.92 g
Kolhydrater20 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
Betyg 4.5 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomat- och olivbiffar
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga