Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås
Auberginerullader med en citron och spiskummin doftande lammfärs som fyllning. Detta kräver lite fingerfärdighet men är väl värt arbetet. Häll över en mustig tomatsås som smaksatts med rosmarin, honung och vitlök och som avslutning gratinera rullarna med fetaost. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
Sås
2 auberginer
2 rödlökar
1/2 dl hackad rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
Fyllning
1/2 citron
500 g lammfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gratinering
150 g fetaost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 547 kCal
Fett37 g
Salt1.92 g
Kolhydrater20 g
Protein32 g
Kommentarer
Jättegott som grundrecept. Man får dock smaka av alla komponenter så blir det supergott. Stekte auberginen men hade önskat att skivorna var 0,5cm, 1cm är för tjockt
Susann
2023-10-17Har inte hunnit smaka än. Frågan är ju vad jag tycker om receptet. Hur stor är en klick? Vad är en klick? Och hur stora ska auberginerna vara? Jag köpte tre för säkerhets skull. Och tog upp en fryspackad av grannens lammfärs .400 gr. Brukar funka. Följde receptet, som jag alltid gör första gången. Och fick färs över. Efterlyser tydligare måttangivelser. Jag är ju en AST, och har svårt får begrepp som nypa, klick eller till det känns.... Antar att man inte behöver autist det för att känna sig osäker. Nu står grannens lamm i ugnen och jag hoppas att den inte dött förgäves. Gillar Icaappen stort. Stort!
Mona
2023-04-15Tack Mona för din fråga. Vi håller med, en klick är lite svårbedömd i storlek. Vi har nu försökt förtydliga i receptet. Hoppas det smakade trots lite luddigt skrivet recept och att du vill laga rätten igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-10Gott och lättlagat! Jag gjorde halv sats (2 pers), som jag gratinerade 6 min i mikron. Det blev mycket uppskattat med sallad och havreris till!
Carin
2023-04-12