Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

69
3
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

Auberginerullader med en citron och spiskummin doftande lammfärs som fyllning. Detta kräver lite fingerfärdighet men är väl värt arbetet. Häll över en mustig tomatsås som smaksatts med rosmarin, honung och vitlök och som avslutning gratinera rullarna med fetaost. Smaklig spis!

Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

2 auberginer
2 rödlökar
1/2 dl hackad rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten

Fyllning

1/2 citron
500 g lammfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gratinering

150 g fetaost

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Anna

2022-04-04

Super gott!! Dock tyckte jag att rosmarinen fick lite väl mycket plats i rätten, blir lite mindre av det nästa gång!

Anna

2021-01-27

Så gott! Men brukar göra med zucchini istället för aubergine.

Sonia

2016-05-23

Brukar göra något liknande från ett italienskt recept som jag haft i huvudet sedan sjuttiotalet minst. Men har ingen honung i , har skalade hela tomater som jag hackar över.

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 547 kCal
Fett 37 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 20 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden