Stekt aubergine med citron och paprika
En underbar sallad som du kommer vilja bjuda på igen. Auberginen får suga åt sig olivolja och salt och steks tills de blir gyllenbruna. Därefter blandas auberginen med grillad paprika, vitlöksklyftor och citronjuice och blir suveränt god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
6 portioner
800 g aubergine
2 tsk salt
1/2 dl jungfruolivolja
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
juicen av 1 citron
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
100 g smulad fetaost (om önskas)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl fetaost.
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett12 g
Salt2.78 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g
Kommentarer
Super gott!
Ines
2016-08-20Aubergine kan med fördel skivas och lägga på plåt och in i ugn i stället för stekas då aubergine suger upp allt fett från stekpannan.
Elisabet
2016-08-19Grillad augergine står det som rubrik i receptet. När man sedan läser anvisningarna ska man steka auberginen. Paprikan däremot ska grillas i ugnen. Fel rubrik eller dåliga anvisningar? Är inte så förtjust i stekta grönsaker - det går åt mycket olja vid stekning i jämförelse med grillning.
Eva
2003-10-25