Stekt aubergine med citron och paprika

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
3
Stekt aubergine med citron och paprika

En underbar sallad som du kommer vilja bjuda på igen. Auberginen får suga åt sig olivolja och salt och steks tills de blir gyllenbruna. Därefter blandas auberginen med grillad paprika, vitlöksklyftor och citronjuice och blir suveränt god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Stekt aubergine med citron och paprika

Ingredienser

6 portioner
800 g aubergine
2 tsk salt
1/2 dl jungfruolivolja
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
juicen av 1 citron
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
100 g smulad fetaost (om önskas)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Super gott!

Ines

2016-08-20

Aubergine kan med fördel skivas och lägga på plåt och in i ugn i stället för stekas då aubergine suger upp allt fett från stekpannan.

Elisabet

2016-08-19

Grillad augergine står det som rubrik i receptet. När man sedan läser anvisningarna ska man steka auberginen. Paprikan däremot ska grillas i ugnen. Fel rubrik eller dåliga anvisningar? Är inte så förtjust i stekta grönsaker - det går åt mycket olja vid stekning i jämförelse med grillning.

Eva

2003-10-25

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl fetaost.
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett12 g
Salt2.78 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Enkel vegomoussaka
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk grönsaksgryta
Betyg 4.3 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moussaka med oliver och feta
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling- och auberginegryta
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksgratäng med citronris
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga