Stekt aubergine med citron och paprika

13
3
Stekt aubergine med citron och paprika

En underbar sallad som du kommer vilja bjuda på igen. Auberginen får suga åt sig olivolja och salt och steks tills de blir gyllenbruna. Därefter blandas auberginen med grillad paprika, vitlöksklyftor och citronjuice och blir suveränt god.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Stekt aubergine med citron och paprika

Ingredienser

6 portioner
800 g
aubergine
2 tsk
salt
1/2 dl
jungfruolivolja
2
röda paprikor
1
vitlöksklyfta
juicen av 1
citron
1 tsk
malen spiskummin
1/2 tsk
paprikapulver
-
salt
-
nymalen svartpeppar
100 g
smulad fetaost (om önskas)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten eller pröva en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat inkl fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ines

2016-08-20

Super gott!

Elisabet

2016-08-19

Aubergine kan med fördel skivas och lägga på plåt och in i ugn i stället för stekas då aubergine suger upp allt fett från stekpannan.

Eva

2003-10-25

Grillad augergine står det som rubrik i receptet. När man sedan läser anvisningarna ska man steka auberginen. Paprikan däremot ska grillas i ugnen. Fel rubrik eller dåliga anvisningar? Är inte så förtjust i stekta grönsaker - det går åt mycket olja vid stekning i jämförelse med grillning.

Näringsvärde per portion

Energi 633 KJ / 151 kCal
Fett 12 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 6 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept