Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

17
0
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

Godaste smördegsvåfflan med svamp gör du enkelt i ett våffeljärn. Gör en smakrik svampstuvning och bred ut den på smördegen. Grädda några minuter i våffeljärnet och smördegsmackan är klar att servera.

Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

Ingredienser

4 portioner
150 g färska trattkantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 kruka persilja
250 g färsk smördeg

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och smördeg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1910 KJ / 456 kCal
Fett 38 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden