Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

5
1
Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Krämig fänkålssoppa med ett krispigt fräs av trattkantareller, isterband och hasselnötter. Stek potatis, lök och fänkål och koka i matlagningsvin. Mortlad anis förstärker fänkålens fina lakritssmak. Runda av med grädde och mixa till en slät, mild och spännande soppa. Toppa soppan med fräset.

Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 medelstor potatis
1 stor fänkål
1 tsk torkad anis
1 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
5 dl färska trattkantareller
2 isterband
3 msk hackad persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Daniel

2014-10-05

Jättegod, men ska ta dubbelt med svamp nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 550 kCal
Fett 453 g
Kolhydrater 177 g
Protein 136 g
Läs mer om näringsvärden