Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Krämig fänkålssoppa med ett krispigt fräs av trattkantareller, isterband och hasselnötter. Stek potatis, lök och fänkål och koka i matlagningsvin. Mortlad anis förstärker fänkålens fina lakritssmak. Runda av med grädde och mixa till en slät, mild och spännande soppa. Toppa soppan med fräset.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 medelstor potatis
1 stor fänkål
1 tsk torkad anis
1 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
5 dl färska trattkantareller
2 isterband
3 msk hackad persilja
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 550 kCal
Fett45.3 g
Kolhydrater17.7 g
Protein13.6 g
Kommentar
Jättegod, men ska ta dubbelt med svamp nästa gång.
Daniel
2014-10-05