Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband
Krämig fänkålssoppa med ett krispigt fräs av trattkantareller, isterband och hasselnötter. Stek potatis, lök och fänkål och koka i matlagningsvin. Mortlad anis förstärker fänkålens fina lakritssmak. Runda av med grädde och mixa till en slät, mild och spännande soppa. Toppa soppan med fräset.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 medelstor potatis
1 stor fänkål
1 tsk torkad anis
1 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
5 dl färska trattkantareller
2 isterband
3 msk hackad persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 550 kCal
Fett45.3 g
Kolhydrater17.7 g
Protein13.6 g
Kommentar
Jättegod, men ska ta dubbelt med svamp nästa gång.
Daniel
2014-10-05