Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Nu kan du sluta leta, picklade trattkantareller är det perfekta tillbehöret till rosastekt viltkött eller nudelrätter där chilikryddan kommer helt till sin rätt. Kantarellerna picklas i en lag av risvinäger, socker tillsammans med chili och får därmed en härlig hetta.
Ingredienser
4 portioner
300 g trattkantareller
2 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
1 röd peppar (chili)
1 dl risvinäger
2 msk ättika
4 msk strösocker
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett8 g
Salt1.8 g
Kolhydrater2.5 g
Protein1.7 g
Kommentarer
Riktigt gott . Jag hade inte risvinäger hemma utan tog äppelcidervinäger och någon msk mer av socker . Blev svingott.
Fatima
2024-11-08Jättetrevlig
Åse
2022-11-01