Aubergine- och svampsoppa

Betyg 3.2 av 5.132 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Aubergine- och svampsoppa

En lyxig, krämig trattkantarellsoppa med aubergine. Här samsas svamp med vittvin, grädde och timjan. Soppan mixas slät innan servering och toppas med pancettaskinka, parmesanost och gräslök. Ett gott bröd förgyller denna fantastiska svamp och auberginesoppa.

Aubergine- och svampsoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 aubergine
300 g trattkantareller (eller annan svamp, 300 g motsvarar ca 1/2 l)
1 gul lök
3 msk smör
6 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk timjan
salt
peppar

Topping

140 g pancetta
100 g parmesan
1/2 kruka gräslök

Till servering

bröd

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mycket god soppa!

    Gunilla

  • Hej jag gjorde soppan igår den blev jättegod 1 matsked konjak förhöjde smaken

    Marianne

  • Hej Wiveca, roligt att du gillar soppan. Den går att frysa, men när man tinat och kokar upp den blir resultatet nog bäst om du mixar soppan med en stavmixer för att få ihop den. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi3292 KJ / 786 kCal
Fett53 g
Salt5.38 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svampmacka med grönkål och manchego
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med svampsås
    Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad