Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk
Förtjusande gryta med aubergine, kikärter, paprika, tikka masala och kokosmjölk. Denna gryta med indiska influenser serverar du tillsammans med matyoghurt, limeklyftor och ris. Garnera med korianderblad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 gul lök
1 paprika
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 msk olja till stekning
1 burk indisk cooking sauce, t ex tikka masala (à ca 500 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 burk kikärtor (à 400 g) eller blötlagda och kokta bönor (1 burk bönor motsvarar ca 4 dl blötlagda och kokta kikärter)
blad från 1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3503 KJ / 828 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppade med banan -- blev jättegott!
Oscar
2014-02-19Perfekt att ha med på paddlingsturen då alla grönsaker och burkar håller bra utan kylskåp. Och mycket gott.
Katrin
2010-09-20Jättegod gryta, enkel att göra. Jag skippade dock koriander andra gången jag gjorde den, gillade inte den kryddan.
Therés
2009-09-07