Asiatiska yogarullar

49
2
Asiatiska yogarullar

Helt underbart goda, asiatiska yogarullar som ger mersmak. Rispappersrullarna med fyllning av sallad, grönsaker och nötblandning är fulla av smak och väldigt vackra. Servera de delade yogarullarna med en sagolik dippsås av bland annat chili och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Asiatiska yogarullar

Ingredienser

4 portioner

Asiatiska yogarullar

2 dl
hasselnötter
1
kruka koriander (eller mynta)
2 tsk
sesamolja
4 msk
olivolja
1/2
majrova eller morot (1/2 majrova motsvarar 1 morot)
20
sockerärtor
2 dl
groddar t ex böngroddar
1 dl
syrad rödkål (eller annan surkål)
10
blad av isbergssallad
10
rispapper

Dippsås

1 msk
finriven ingefära
1/2
finhackad röd chilifrukt
jucie av 1
lime
3/4 dl
japansk soja
1/2 tsk
honung (alt agavesirap för vegansk)
2 msk
äppelcidervinäger

För alla

Asiatiska yogarullar: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Dippsås: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Klara

10/9/2020

Det absolut godaste jag ätit i hela mitt liv!

Redaktionen ICAse

10/12/2020

Hej Klara! Vad glada vi blir att höra det! ❤ Hälsningar Elina

Daniel

3/28/2008

Krispiga, fräscha och mycket goda, däremot så tycker jag att man kan skippa isbergsalladen.

Näringsvärde per portion

Energi 2240 KJ / 535 kCal
Fett 40.6 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 33.8 g
Protein 7.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept