Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Asiatiska yogarullar

Helt underbart goda, asiatiska yogarullar som ger mersmak. Rispappersrullarna med fyllning av sallad, grönsaker och nötblandning är fulla av smak och väldigt vackra. Servera de delade yogarullarna med en sagolik dippsås av bland annat chili och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Asiatiska yogarullar: Rosta hasselnötterna i ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Mixa koriandern med sesam- och olivolja. Tillsätt nötterna och mixa till en grynig massa.
  4. Skala majrovan (eller moroten). Hyvla den i tunna skivor. Skär dem i tunna stavar. Strimla sockerärterna tunt. Blanda groddar, syrad kål, majrova och sockerärter i en skål.
  5. Blöt en ren kökshandduk och krama ur. Lägg den på köksbänken. Ställ skålen med grönsaker och skålen med nötmassa samt en skål med ljummet vatten på handduken.
  6. Riv loss stora salladsblad, något mindre än rispappret. Doppa rispappret ca 30 sekunder i hett vatten och lägg det på handduken. Lägg ett salladsblad i mitten av pappret och därefter en hög med grönsaker och nötblandning.
  7. Börja med att vika upp från dig. Tryck till och vik därefter in sidorna, rulla sedan ihop till en jämn rulle. Låt rullen vila på en skärbräda och gör resten. Använd en vass kniv och skär rullen snett. Servera med dippsås.
  8. Dippsås: Blanda ingefära, röd chilifrukt, juicen från lime, japansk soja, honung och äppelcidervinäger i en skål.

För alla

Asiatiska yogarullar: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Dippsås: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Asiatiska yogarullar
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 kruka koriander (eller mynta)
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 majrova eller morot (1/2 majrova motsvarar 1 morot)
  • 20 sockerärtor
  • 2 dl groddar t ex böngroddar
  • 1 dl syrad rödkål (eller annan surkål)
  • 10 blad av isbergssallad
  • 10 rispapper
Dippsås
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1/2 finhackad röd chilifrukt
  • jucie av 1 lime
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1/2 tsk honung (alt agavesirap för vegansk)
  • 2 msk äppelcidervinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2240 kJ / 535 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept