Asiatiska yogarullar
Helt underbart goda, asiatiska yogarullar som ger mersmak. Rispappersrullarna med fyllning av sallad, grönsaker och nötblandning är fulla av smak och väldigt vackra. Servera de delade yogarullarna med en sagolik dippsås av bland annat chili och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
Asiatiska yogarullar
2 dl hasselnötter
1 kruka koriander (eller mynta)
2 tsk sesamolja
4 msk olivolja
1/2 majrova eller morot (1/2 majrova motsvarar 1 morot)
20 sockerärtor
2 dl groddar t ex böngroddar
1 dl syrad rödkål (eller annan surkål)
10 blad av isbergssallad
10 rispapper
Dippsås
1 msk finriven ingefära
1/2 finhackad röd chilifrukt
jucie av 1 lime
3/4 dl japansk soja
1/2 tsk honung (alt agavesirap för vegansk)
2 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2240 KJ / 535 kCal
Fett40.6 g
Salt2.93 g
Kolhydrater33.8 g
Protein7.8 g
Kommentarer
Kan man göra iordning detta på dagen och äta på kvällen? Typ nyår som förrätt Björn
Björn
2022-12-29Rispapper var inte i min smak.. Fyllningen och dressingen va riktigt goda!
Sophie
2021-06-20Det absolut godaste jag ätit i hela mitt liv!
Klara
2020-10-09Hej Klara! Vad glada vi blir att höra det! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-12