Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Betyg 4.4 av 5.207 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Ingredienser

4 portioner

Asiatiska kycklingköttbullar

500 g kycklingfärs
1 1/2 msk finriven ingefära
1 msk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3/4 tsk salt

Kokosris

1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl jasminris
1/2 dl rostad riven kokos

Rödcurrysås

1 - 1 1/2 msk röd currypasta
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice

Till servering

sallad
finskuren salladslök

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

48 st
  • Hällde i lite fisksås, soja och sesamolja! Det tog rätten till den perfekta nivån!! Toppa med lite chiliolja på tallriken! Supergott!!!!

    Jennifer

  • En favorit hemma hos oss! Kan verkligen rekommendera att man köper ett ris med riktigt bra kvalitet (gärna från en specialbutik inom thaimat eller en som säljer mellanöstern-mat. Det gör jätteskillnad!

    Caroline

  • Riktigt god smak!

    Cecilia

  • Jättegott! Hade i lite paprikapulver i köttbullarna också. Mums!

    Louise

  • Mycket god. Dubblerade mängden röd curry.

    Eva

  • Dessa slängdes. Inte goda alls

    Susanna

  • Inte gott alls 🙃

    Ida

  • Inget vidare!

    Marika

  • Verkade lovande men inget gott slutresultat…

    Anna

  • Helt okej grundrecept om du gör en viktig modifikation: Om du använder ICAs egna röda curry, hoppa över allt salt i receptet. ICAs curry är redan OERHÖRT salt. Ökade något på mängden curry, lime (och rev ner skalen istället för att använda limeblad) och ingefära. Hade även i färsk koriander i färsen, vilket gifte sig väl med de andra smakerna. Använde även mindre vatten i såsen.

    Jacob

Näringsvärde per portion

Energi4228 KJ / 1010 kCal
Fett63 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Röd grönsakscurry med silkestofu
    Betyg 2.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curryräkor med ris
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brynt smörkola
    Betyg 4.6 av 5.250 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Silviakaka med citron och passionsfrukt
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad