Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
4 portioner
Asiatiska kycklingköttbullar
500 g kycklingfärs
1 1/2 msk finriven ingefära
1 msk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3/4 tsk salt
Kokosris
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl jasminris
1/2 dl rostad riven kokos
Rödcurrysås
1 - 1 1/2 msk röd currypasta
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
Till servering
sallad
finskuren salladslök
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4228 KJ / 1010 kCal
Fett63 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit hemma hos oss! Kan verkligen rekommendera att man köper ett ris med riktigt bra kvalitet (gärna från en specialbutik inom thaimat eller en som säljer mellanöstern-mat. Det gör jätteskillnad!
Caroline
2025-01-13Riktigt god smak!
Cecilia
2025-01-12Jättegott! Hade i lite paprikapulver i köttbullarna också. Mums!
Louise
2024-11-27