Asiatisk vitkål- och morotssallad med sesammajonnäs
En färgstark sallad med en fräsch arom från lime, soja och ingefära. Med en färdig råkostsallad är det enda du behöver göra att rosta sesamfrön att blanda samman med övriga ingredienser. Servera som tillbehör till basmatiris, lax eller kyckling.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 liten vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk färskpressad limejuice
1 msk rapsolja
2 msk japansk soja
2 förp råkostsallad (à 275 g)
salt
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Sesammajonnäs
1 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja
2 dl majonnäs
Till servering
basmatiris
stekt laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3711 KJ / 887 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer