Asiatisk lax med sojamajonnäs
Den här asiatiska laxen med smak av lime och ingefära blir en perfekt plockrätt eller en lyxig förrätt. Koriandern och salladslöken gör rätten smakrik och vackert prickig. Du serverar laxen i salladsblad och toppar med en klick sojamajonnäs.
Ingredienser
8 bufféportioner
200 g skinnfri laxfilé
1/2 kruka koriander
2 salladslökar
1 1/2 tsk riven ingefära
1/2 lime
1/2 tsk sesamolja
1 msk olja
1/2 tsk honung
Sojamajonnäs
2 msk japansk soja
1 dl majonnäs
Till servering
hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi659 KJ / 158 kCal
Fett14 g
Salt0.8 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej, Ska laxen alltså inte tillagas något?
Anna
2024-11-13Hej Anna! Laxen är bara råmarinerad i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-13Hej Karin! Rå lax rekommenderar vi i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-04vilken typ av lax ska det va, varmrökt,kallrökt ?
Karin
2016-12-28