Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk lax med sojamajonnäs

Den här asiatiska laxen med smak av lime och ingefära blir en perfekt plockrätt eller en lyxig förrätt. Koriandern och salladslöken gör rätten smakrik och vackert prickig. Du serverar laxen i salladsblad och toppar med en klick sojamajonnäs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i små kuber (ta gärna bort det gråa köttet närmast skinnet).
  2. Hacka koriandern, ansa och skiva salladslöken fint. Skala och riv ingefäran. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Blanda en dressing av ingefära, limeskal och- saft, sesamolja, olja och honung. Blanda ner lax, koriander och salladslök i dressingen och låt marinera minst 10 minuter.
  4. Sojamajonnäs: Koka ihop sojan till en 1/2 matsked återstår (för 8 bufféportioner). Låt den kallna ordentligt. Blanda majonnäsen med sojan.
  5. Till servering: Ansa och skölj salladen. Servera laxen i salladsbladen och klicka på majonnäsen.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: byt majonnäsen till en äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 200 g skinnfri laxfilé
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 salladslökar
  • 1 1/2 tsk riven ingefära
  • 1/2 lime
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk honung
Sojamajonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl majonnäs
Till servering
  • hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 659 kJ / 158 kCal