Asiatisk lax med sojamajonnäs
Den här asiatiska laxen med smak av lime och ingefära blir en perfekt plockrätt eller en lyxig förrätt. Koriandern och salladslöken gör rätten smakrik och vackert prickig. Du serverar laxen i salladsblad och toppar med en klick sojamajonnäs.
Ingredienser
8 bufféportioner
200 g skinnfri laxfilé
1/2 kruka koriander
2 salladslökar
1 1/2 tsk riven ingefära
1/2 lime
1/2 tsk sesamolja
1 msk olja
1/2 tsk honung
Sojamajonnäs
2 msk japansk soja
1 dl majonnäs
Till servering
hjärtsallad
För alla
Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: byt majonnäsen till en äggfri majonnäs eller crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi659 KJ / 158 kCal
Fett14 g
Salt0.8 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej Karin! Rå lax rekommenderar vi i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-04vilken typ av lax ska det va, varmrökt,kallrökt ?
Karin
2016-12-28