Asiatisk kyckling med lime
En härlig kycklingrätt med lime, inspirerad av det ljuvliga asiatiska köket. Kokosmjölken ger en mjuk smak och kontrasterar fint mot limen. Ett tips är att byta ut limen mot en kruka färska örter som variation.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
4 st kycklingfiléer
1 msk olja till stekning
1 burk kokosmjölk (lätt) à 400 ml
1 hönsbuljongtärning
1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 500 g)
1 lime
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett11 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var gott men hade nog i förmycket lime, så det blir mindre av det nästa gång. Nästa gång ska jag nog pröva ha i lite mer kryddor.
Jenny
2010-11-09Toppen gott och verkligen lättlagat, barnen tyckte det var smarrigt så det här kommer lagas ofta hos oss.
Ulrika
2010-11-04Jag hade höga förväntningar på denna rätt i och med att den fått höga betyg av andra. Tyvärr så levde inte denna rätt upp till mina förväntningar så det blir en 3:a för mig. Maken och barnen tyckte samma sak. Jag hade velat ha lite mer sting i den och samtdigt så ville jag inte salta och peppra bort de andra smakerna.
Maria
2009-06-09