UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk kyckling med lime

En härlig kycklingrätt med lime, inspirerad av det ljuvliga asiatiska köket. Kokosmjölken ger en mjuk smak och kontrasterar fint mot limen. Ett tips är att byta ut limen mot en kruka färska örter som variation.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en panna och fräs kycklingen i ett par minuter.
  3. Tillsätt cocosmjölken och buljongtärningen - koka ihop ca 5 minuter.
  4. Häll i grönsakerna, rör om och låt det koka på svag värme ca 5 minuter.
  5. Smaka av med rivet skal och saft från lime. Krydda med salt och peppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut lime mot en kruka färsk krydda som variation.

Gröna tipset: Byt ut kyckling mot en burk röda bönor och en vitlöksklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 burk kokosmjölk (lätt) à 400 ml
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 500 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2047 kJ / 489 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept