Asiatisk currylax

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
10
Asiatisk currylax

Asiatisk currylax på detta vis blir både krämig och krispig. Den lena basen av kokosmjölk möter styrkan i currypasta och syran hos limen. Servera med klibbigt jasminris och dekorativa limeklyftor.

Asiatisk currylax

Ingredienser

4 portioner
600 g  laxfilé
1   påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk  grön currypasta
1 msk  fisksås
1 msk  brun farin
saft och rivet skal av 1   lime
1/2 tsk  salt

Till servering

jasminris
limeklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

funderar på om det kan gå lika bra att använda röd currypasta... kanske ska testa det - någon som vet???

Malin

2009-05-24

Mycket gott och enkelt att laga. Använde Thai-frysta grönsaker. Det gick perfekt att använda de frysta laxbitarna, tinade dem innan.

Eva

2008-03-08

Jättegott o enkelt recept! Brukar använda frusna laxfilebitar som funkar utmärkt.

Anna

2008-01-23

Testa liknande recept

Thaigryta med ris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curryräkor med ris
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat-, curry- och kokoslinser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sås Thai style
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingwok med ostronsås
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga