Asiatisk currylax
Asiatisk currylax på detta vis blir både krämig och krispig. Den lena basen av kokosmjölk möter styrkan i currypasta och syran hos limen. Servera med klibbigt jasminris och dekorativa limeklyftor.
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk grön currypasta
1 msk fisksås
1 msk brun farin
saft och rivet skal av 1 lime
1/2 tsk salt
Till servering
jasminris
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
funderar på om det kan gå lika bra att använda röd currypasta... kanske ska testa det - någon som vet???
Malin
2009-05-24Mycket gott och enkelt att laga. Använde Thai-frysta grönsaker. Det gick perfekt att använda de frysta laxbitarna, tinade dem innan.
Eva
2008-03-08Jättegott o enkelt recept! Brukar använda frusna laxfilebitar som funkar utmärkt.
Anna
2008-01-23