Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk currylax

Asiatisk currylax på detta vis blir både krämig och krispig. Den lena basen av kokosmjölk möter styrkan i currypasta och syran hos limen. Servera med klibbigt jasminris och dekorativa limeklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port). Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
  3. Smaksätt kokosmjölken med currypasta, fisksås, farin och limeskal och -saft. Häll blandningen över grönsaker och fisk. Strö över saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera laxen med grönsaker och sås, jasminris och extra limeklyftor att pressa över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk Brun Farin
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • jasminris
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer