Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

5
1
Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

En fiskmacka som heter duga! Perfekt lunchmacka eller en lättare middag blir den här gyllene torskfilén med ärtpesto som serveras på smörstekt surdegsbröd. Ärtpeston går dessutom bra att spara i kylen i upp till två veckor.

Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
neutral rapsolja
smör
4 tjocka skivor surdegsbröd

Ärtpesto

100 g frysta broccolibuketter
200 g frysta ärtor (gärna Ebba-ärtor)
50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
ca 50 g basilika eller ruccola
1 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
3 - 4 msk kokvatten
3 - 4 droppar grön tabasco
salt och peppar

Till servering

grönsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara känsliga mot lysozym, kontrollera parmesanen.

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Ärtpeston håller sig ca 14 dagar i kylen. Blanda med kokt pasta eller ris. Jättejättegott!”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Gullvi

2015-02-24

Verkar jättegott! Ska bli spännande att pröva.

Näringsvärde per portion

Energi 2599 KJ / 621 kCal
Fett 32 g
Salt 14 g
Kolhydrater 38 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden