Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

En fiskmacka som heter duga! Perfekt lunchmacka eller en lättare middag blir den här gyllene torskfilén med ärtpesto som serveras på smörstekt surdegsbröd. Ärtpeston går dessutom bra att spara i kylen i upp till två veckor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fisk: Stek fisken vackert gyllenbrun med rapsolja och en kula smör i ca 4-5 minuter på varje sida. Vänd då och då och ös fisken med smöret under stekningen.
  2. Ta upp fisken och håll den varm. Stek brödet till en knaprig toast direkt i samma stekpanna och tillsätt ev. lite mer olja/smör om det behövs.
  3. Ärtpesto: Koka hastigt upp broccolin och ärterna i lättsaltat vatten, häll av vattnet men spara några matskedar (för 4 port) till att jämna ut såsen med på slutet.
  4. Mixa broccoli, ärter, frön/nötter, basilika/ruccola och parmesan till en någorlunda slät massa.
  5. Droppa i lite olivolja i taget tills såsen känns krämig och fast. Tillsatt lite av kokvattnet om du vill ha en lite tunnare sås. Smaka av med grön tabasco och salt.
  6. Till servering: Lägg en rejäl klick pesto på surdegstoasten och toppa med en stekt fiskfilé. Servera med en fräsch grönsallad.

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara känsliga mot lysozym, kontrollera parmesanen.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Ärtpeston håller sig ca 14 dagar i kylen. Blanda med kokt pasta eller ris. Jättejättegott!”

Ingredienser

Portioner: 4
Fisk
  • 4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
  • neutral rapsolja
  • smör
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
Ärtpesto
  • 100 g frysta broccolibuketter
  • 200 g frysta ärter (gärna Ebba-ärtor)
  • 50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
  • ca 50 g basilika eller ruccola
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3/4 dl olivolja
  • 4 msk kokvatten
  • 4 droppar grön tabasco
  • salt och peppar
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2599 kJ / 621 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept