Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

En fiskmacka som heter duga! Perfekt lunchmacka eller en lättare middag blir den här gyllene torskfilén med ärtpesto som serveras på smörstekt surdegsbröd. Ärtpeston går dessutom bra att spara i kylen i upp till två veckor.

Stekt ryggfilé av alaska pollock med ärtpesto på surdegstoast

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
neutral rapsolja
smör
4 tjocka skivor surdegsbröd

Ärtpesto

100 g frysta broccolibuketter
200 g frysta ärtor (gärna Ebba-ärtor)
50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
ca 50 g basilika eller ruccola
1 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
3 - 4 msk kokvatten
3 - 4 droppar grön tabasco
salt
peppar

Till servering

grönsallad

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott! Ska bli spännande att pröva.

Gullvi

2015-02-24

Näringsvärde per portion

Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett32 g
Salt1.4 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krispig fisk med gräddiga ärtor
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt alaska pollock med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med dill och sockerärtor
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga