Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Superfräsch risotto med ärter och blomkål i en fin duett! Fräs, bryn och puttra, rosta, sjud och mixa. Och vips, så är ärtrisotton klar att servera. Smaklig spis!

Ingredienser
4 portioner
Risotto
2 finhackade schalottenlökar
1 tsk torkad dragon
1/2 dl olivolja
4 dl arborioris
3 dl vitt vin
ca 4 - 5 dl vatten
1/2 tsk salt
peppar
1 dl riven parmesan
Blomkål-ärtpuré
150 g blomkålsbuketter
3 dl ärtor
1 vitlöksklyfta
salt
25 g smör
2 dl kokvatten
Rostad blomkål
150 g blomkålsbuketter
ca 1 msk olivolja
1 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 påse färsk spenat (à 65 g)
Gör så här
00:00:00
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett24 g
Salt1.3 g
Kolhydrater77 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGott men lite tamt i vår smak. Det blir fler gånger men då kommer jag att späda med buljong, inte vatten, och kanske lägga till citronskal och -saft.
Peter
Jättegott...
Kristine
Väldigt gott. Använde kokvattnet till riset, behövdes inte till purén.
Marie
Supergott! Blir lite mycket puré så det fick jag frysa in o spara till annat. Testade att servera den ihop med stekt lax, det var en toppen idé!
Josefine
Hej Josefine! Roligt att du gillar receptet. Bra tips att frysa in överbliven puré. Hälsningar Ulrika
ICA-köket