Ärtplättar med mozzarellasallad

Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ärtplättar med mozzarellasallad

De delikata smörstekta gröna plättarna gjorda på ärtor serveras med frasig varm baguette, krämig vit mozzarella och umamirik bresaola. Här gifter sig texturer och smaker fint och bjuder på en god och mättande middag. Garnera med krispiga cosmpolitansalladsblad och låt maten smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Ärtplättar med mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

250 g små fina ärtor
3 ägg
4 dl mjölk
1/2 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin

Till servering

280 g baguette
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 cosmopolitansallad
2 förp bresaola (à 70 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott, en av mina favvorätter!

    Merethe

Näringsvärde per portion

Energi3104 KJ / 741 kCal
Fett27.6 g
Salt4.07 g
Kolhydrater74.6 g
Protein44.5 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Majsplättar med tzatziki
    Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plättar med grönsaker
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plättstaplar med sylt och grädde
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad