Ärtig spenatsoppa

Betyg 4.2 av 5.150 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ärtig spenatsoppa

En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ärtig spenatsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 l vatten
2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
600 g fryst, hackad spenat
250 g frysta, gröna ärtor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

1/2 dl rostade solrosfrön eller pumpakärnor
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Mycket gott! Hade i krutonger, tärningar av vitost och lite kyckling som blivit över. I övrigt inga avvikelser.

    Matilda

  • Tog i lite muskot som passar bra ihop med spenat 👍

    Siv

  • Jag hoppar över havregrädde helt, mycket godare med helt grön soppa

    Anne-charlotte

  • Jag tar kycklingfond o vispgrädde men inte lika mycket grädde. Snabblagat o gott, tonårssonen gillar soppan. Äter med bröd till eller pannkaka till efterrätt.

    Kristina

  • Gott! Ökade mängden salt och tog 5 dl matlagningsgrädde (och ca 9 dl vatten), dvs. hela fp. Kan tänka mig att man får soppan ännu matigare om man även ökar mängden spenat och ärter lite. Inga 4 portion dock, utan minst 6. 😁

    Maria

  • Okej, lite vattnig. Inte för 4 portioner, utan blev 9 portioner för mig där en portion var 3 dl/portion.

    Susanna

  • Supergod, funkar väldigt bra för barn

    Sofia

  • Näe smakar inte särskilt mkt och blir ganska vattnig

    Sara

  • Absolut den godaste, mest enkla och snabblagade soppa jag gjort och ätit på "100 år"! Supergod!!! Hade färdigmortlad vitpeppar redan, så det blev vitpeppar. Solrosfrön har jag alltid hemma så enkelt val vad jag ska rosta. Fullkornsbröd med mycket frön i åt jag till.

    Janette

  • Supergod, enkel att tillaga & gick även bra att frysa in! Hade creme fraiche & riven parmesan till.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exl bröd men inkl solrosfrön.
Energi1558 KJ / 372 kCal
Fett27 g
Salt3.3 g
Kolhydrater16 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grön omelett med spenat och avokado
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön smoothie med päron och spenat
    Betyg 3.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spenat- och ostpaj med kikärter
    Betyg 3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Heta kikärter med spenat
    Betyg 2.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenat- och ärtsoppa med pocherat ägg
    Betyg 4.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad