Ärter med Wallenbergare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ärter med Wallenbergare

En riktig klassiker! Fast i ny tappning. Ärterna är så fantastiskt söta och goda att de kommer på första plats i receptet, Wallenbergaren blir tillbehöret. Tillaga med de finaste råvarorna och njut av en härlig klassiker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Se till att ingredienserna till färsen är ordentligt kalla, annars kan färsen spricka.
  2. Mos: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Biffar: Mixa färsen med salt och peppar i matberedare 10–20 sek.Häll över i en bunke och blanda ner äggulorna och hälften av grädden lite i taget.
  4. Vispa resten av grädden lätt till mjuka toppar. Vänd ner grädden i färsen och låt blandningen stå i kylen en stund så blir wallenbergarna lättare att forma. 
  5. Pulsa det vita brödet i en mixer till smulor och häll upp dem på en tallrik.
  6. Forma med våta händer fyra biffar av färsen och vänd dem i brödsmulorna.
  7. Stek wallenbergarna 6–7 minuter på varje sida i smör och olja tills de är gyllenbruna.
  8. Mos: Pressa den nykokta, varma potatisen i en ny kastrull.
  9. Tillsätt mjölk och smör och vispa runt tills du har en len potatispuré. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på locket och håll purén varm.
  10. Ärter: Koka upp mineralvatten och smör i en kastrull, smaksätt med salt, peppar och socker.
  11. Tillsätt ärter och schalottenlök. Häll av spadet efter 1–1 ½ minut. Servera direkt.
  12. Till servering: Servera ärter, mos, skirat smör och rårörda lingon till Wallenbergarna.

Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 500 g potatis
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1/4 tsk salt
  • nymald vitpeppar
Färsbiffar
  • 500 g finmald kalvfärs
  • 3/4 tsk salt
  • nymald vitpeppar
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 skivor ljust bröd
  • smör och olja (till stekning)
Ärter
  • 3/4 dl mineralvatten
  • 1 msk smör
  • ca 1 krm salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 250 g gröna ärter
  • 1 finhackad schalottenlök
Till servering
  • 100 g skirat smör
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4489 kJ / 1073 kCal