En riktig klassiker! Fast i ny tappning. Ärterna är så fantastiskt söta och goda att de kommer på första plats i receptet, Wallenbergaren blir tillbehöret. Tillaga med de finaste råvarorna och njut av en härlig klassiker!
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
500
g
potatis
1 1/2
dl
mjölk
25
g
smör
1/4
tsk
salt
nymald vitpeppar
Färsbiffar
500
g
finmald kalvfärs
3/4
tsk
salt
nymald vitpeppar
4
äggulor
4
dl
vispgrädde
5
skivor ljust bröd
smör och olja (till stekning)
Ärter
3/4
dl
mineralvatten
1
msk
smör
ca 1
krm
salt
nymald svartpeppar
1/2 - 1
krm
socker
250
g
gröna ärtor
1
finhackad schalottenlök
Till servering
100
g
skirat smör
rårörda lingon
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Kommentarer