Ärter med Wallenbergare

185
0
Ärter med Wallenbergare

En riktig klassiker! Fast i ny tappning. Ärterna är så fantastiskt söta och goda att de kommer på första plats i receptet, Wallenbergaren blir tillbehöret. Tillaga med de finaste råvarorna och njut av en härlig klassiker!

Ärter med Wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

500 g potatis
1 1/2 dl mjölk
25 g smör
1/4 tsk salt
nymald vitpeppar

Färsbiffar

500 g finmald kalvfärs
3/4 tsk salt
nymald vitpeppar
4 äggulor
4 dl vispgrädde
5 skivor ljust bröd
smör och olja (till stekning)

Ärter

3/4 dl mineralvatten
1 msk smör
ca 1 krm salt
nymald svartpeppar
1/2 - 1 krm socker
250 g gröna ärtor
1 finhackad schalottenlök

Till servering

100 g skirat smör
rårörda lingon

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

185

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4489 KJ / 1073 kCal
Fett 73 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden