Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar

Arepas är majsbröd och en klassisk street food-rätt i Sydamerika. Här serverar vi brödet med cheddar och långsamt tillagad pulled beef på flankstek. Kryddigt, krämigt och galet gott! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar

Ingredienser

4 portioner

Pulled beef

2 tsk  spiskummin
2 tsk  paprikapulver
2 tsk  lökpulver
1 1/2 tsk  salt
600 g  flankstek
5   vitlöksklyftor
1   röd paprika
2   gula lökar
3 msk  rapsolja
1/2 dl  tomatpuré
1 msk  worcestershiresås

Arepas

6 dl  ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk  salt
5 dl  vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver (för 4 port)
2 msk  neutral rapsolja (till utbakning och stekning)

Till servering

2 dl  riven cheddarost
salsa

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Stämmer vattenmängden till Arepasen? Tycker 6 dl verkar mycket.

Malin

2024-04-20

Hej Malin! Tack för din fråga. Mängden stämmer om man väljer vitt majsmjöl men om man använder vetemjöl och gult majsmjöl så behövs endast 2,5 dl, vi har nu förtydligat det i receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-25

Näringsvärde per portion

Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater65 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Arepas med kyckling och avokado
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacokrydda med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tlayuda – Mexikansk pizza
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majsplättar
Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga