Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar
Arepas är majsbröd och en klassisk street food-rätt i Sydamerika. Här serverar vi brödet med cheddar och långsamt tillagad pulled beef på flankstek. Kryddigt, krämigt och galet gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
Pulled beef
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
1 1/2 tsk salt
600 g flankstek
5 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 gula lökar
3 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
1 msk worcestershiresås
Arepas
6 dl ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk salt
5 dl vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver (för 4 port)
2 msk neutral rapsolja (till utbakning och stekning)
Till servering
2 dl riven cheddarost
salsa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. salsa.
Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater65 g
Protein45 g
Kommentar
Stämmer vattenmängden till Arepasen? Tycker 6 dl verkar mycket.
Malin
2024-04-20Hej Malin! Tack för din fråga. Mängden stämmer om man väljer vitt majsmjöl men om man använder vetemjöl och gult majsmjöl så behövs endast 2,5 dl, vi har nu förtydligat det i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-25