Arepas - majsbröd
De sydamerikanska majsbröden arepas, tillagas traditionellt med majsmjöl som blandas med vatten och salt till en kladdig deg. Bröden steks därefter till små, platta bullar i en het stekpanna. Bröden får en härligt krispig yta och mjukt inre som fylls med valfri fyllning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
8 st
6 dl ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk salt
5 dl vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver (för 8 st)
ca 2 msk neutral rapsolja (till utbakning och stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi676 KJ / 162 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g
Kommentarer
Bra
Lowe
2024-10-11Svåra att få stora nog att dela men färdiga nog inuti.
Tobias
2024-05-01Det här receptet håller inte, Det blir för mycket med 2,5 dl vatten också
Martin
2024-04-27