Arepas - majsbröd

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
10
Arepas - majsbröd

De sydamerikanska majsbröden arepas, tillagas traditionellt med majsmjöl som blandas med vatten och salt till en kladdig deg. Bröden steks därefter till små, platta bullar i en het stekpanna. Bröden får en härligt krispig yta och mjukt inre som fylls med valfri fyllning. 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Arepas - majsbröd

Ingredienser

8 st
6 dl ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk salt
5 dl vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver (för 8 st)
ca 2 msk neutral rapsolja (till utbakning och stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Bra

Lowe

2024-10-11

Svåra att få stora nog att dela men färdiga nog inuti.

Tobias

2024-05-01

Det här receptet håller inte, Det blir för mycket med 2,5 dl vatten också

Martin

2024-04-27

Näringsvärde per st

Energi676 KJ / 162 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillabröd
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria tortillas
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoa- och fröknäcke
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäcke
Betyg 4.5 av 5.
1907 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat majsknäcke med frön
Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga