Aprikos- och ingefärsgryta

Inget går upp mot en härlig gryta. Blanda grytbitar med bland annat aprikosmarmelad, ingefära, vitlök, köttbuljong och matlagningsvin för att få en mustig och smakrik gryta. Servera grytan tillsammans med ris eller couscous och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
salt och peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3 - 4 tunna skivor av inlagd ingefära
ev 2 msk maizenaredning för mörka såser
För alla
Läs noga ingredienserna på buljongen och maizenaredningen, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten men innehåller laktos.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska gott, men vi gav bort det som blev över. Inte så exotiskt som vi tänkt oss.
Axel
2009-08-10Kalasgott och härligt med kombination av aprikos och ingefära.
Anna
2007-12-29Väldigt, väldigt god sås! Köttet är fortfarande lite segt, men i så gott sällskap gör det ingenting!
Katarina
2003-08-19