Aprikos- och ingefärsgryta
Inget går upp mot en härlig gryta. Blanda grytbitar med bland annat aprikosmarmelad, ingefära, vitlök, köttbuljong och matlagningsvin för att få en mustig och smakrik gryta. Servera grytan tillsammans med ris eller couscous och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
salt
peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3 - 4 tunna skivor av inlagd ingefära
ev 2 msk maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska gott, men vi gav bort det som blev över. Inte så exotiskt som vi tänkt oss.
Axel
2009-08-10Kalasgott och härligt med kombination av aprikos och ingefära.
Anna
2007-12-29Väldigt, väldigt god sås! Köttet är fortfarande lite segt, men i så gott sällskap gör det ingenting!
Katarina
2003-08-19