Aprikos- och ingefärsgryta

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
3
Aprikos- och ingefärsgryta

Inget går upp mot en härlig gryta. Blanda grytbitar med bland annat aprikosmarmelad, ingefära, vitlök, köttbuljong och matlagningsvin för att få en mustig och smakrik gryta. Servera grytan tillsammans med ris eller couscous och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Aprikos- och ingefärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
salt
peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3 - 4 tunna skivor av inlagd ingefära
ev 2 msk maizenaredning för mörka såser

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Ganska gott, men vi gav bort det som blev över. Inte så exotiskt som vi tänkt oss.

Axel

2009-08-10

Kalasgott och härligt med kombination av aprikos och ingefära.

Anna

2007-12-29

Väldigt, väldigt god sås! Köttet är fortfarande lite segt, men i så gott sällskap gör det ingenting!

Katarina

2003-08-19

Testa liknande recept

Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
933 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttgryta habanero
Betyg 2.9 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff vindaloo med spenatraita
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indonesisk köttgryta
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga