Aprikos- och ingefärsgryta

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
3
Aprikos- och ingefärsgryta

Inget går upp mot en härlig gryta. Blanda grytbitar med bland annat aprikosmarmelad, ingefära, vitlök, köttbuljong och matlagningsvin för att få en mustig och smakrik gryta. Servera grytan tillsammans med ris eller couscous och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Aprikos- och ingefärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  margarin
500 g  grytbitar av nöt
salt och peppar
4 dl  vatten
1   köttbuljongtärning
1 dl  rött matlagningsvin
3   lagerblad
1 dl  aprikosmarmelad
1 dl  mellangrädde
3 - 4   tunna skivor av inlagd ingefära
ev 2 msk  maizenaredning för mörka såser

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen och maizenaredningen, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten men innehåller laktos.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Ganska gott, men vi gav bort det som blev över. Inte så exotiskt som vi tänkt oss.

Axel

2009-08-10

Kalasgott och härligt med kombination av aprikos och ingefära.

Anna

2007-12-29

Väldigt, väldigt god sås! Köttet är fortfarande lite segt, men i så gott sällskap gör det ingenting!

Katarina

2003-08-19

Testa liknande recept

Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
890 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indonesisk köttgryta
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttgryta habanero
Betyg 2.9 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta med tomat
Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga