Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aprikos- och ingefärsgryta

Inget går upp mot en härlig gryta. Blanda grytbitar med bland annat aprikosmarmelad, ingefära, vitlök, köttbuljong och matlagningsvin för att få en mustig och smakrik gryta. Servera grytan tillsammans med ris eller couscous och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
  2. Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
  3. Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan. Låt grytan koka under lock i 1 timme.
  4. Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
  5. Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan. Om du tycker grytan är tunn kan den redas med maizena redning för mörka såser.
  6. Servera köttgrytan med t ex Couscous med russin & nötter och Kryddiga morötter.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen och maizenaredningen, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten men innehåller laktos.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin
  • 500 g grytbitar av nöt
  • salt och peppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 3 lagerblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl mellangrädde
  • 4 tunna skivor av inlagd ingefära
  • ev 2 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan