Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Kryddiga morötter

Morötter är nyttigt och ett gott tillbehör till den övriga måltiden. För att hetta upp morötterna litegrann så testa att fräsa dem i kanel, saffran och ingefära. Snabbt, enkelt och kryddigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Fräs dem i matfett i en kastrull. Strö på saffran, kanel och ingefära.
  2. Låt morötterna småfräsa i ca 5 minuter. De ska bli något mjuka. Smaka av med salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 påse saffran (à 0,5 g)
  • 1/3 tsk kanel
  • 1/3 tsk malen ingefära
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer