Biff vindaloo med spenatraita

6
1
Biff vindaloo med spenatraita

Biff vindaloo med spenatraita är en het, indisk gryta som du tillagar enkelt. Grytan innehåller gott nötkött, lök, nejlikor och tomater. Grytans hetta kommer från mango chutney och indisk vindaloo paste.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Biff vindaloo med spenatraita

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 kg tärnade grytbitar (av nötkött)
2 lagerblad
2 krm malen nejlika
2 krm malen ingefära
2 msk indisk vindaloo paste (hälften för den som inte gillar så starkt)
1 röd paprika
1 dl passerade tomater
1/2 dl mango chutney (gärna »hot«)
1 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 1/2 msk maizenaredning
olja (att steka i)

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i currypasten. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt:använd mjölkfri buljongtärning i stället för fonden och majsstäreklesen eller annat mjöl i stället för maizena redning. Uteslut spenatraitan.

Gör så här

Tips

Rör ihop 2 dl matlagningsyoghurt med 2 krm spiskummin, 1 dl tinad grovhackad bladspenat (vattnet urkramat) och 10 grovhackade myntablad (för 4 port). Salta och peppra. Servera till grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Sally

2004-07-12

Detta recept fungerade fint, trots att en ingrediens, nämligen "currypaste" som nämns i beskrivningen inte finns i ingredienslistan. Man blir lite osäker hur mycket man ska använda. När jag skrev ut receptet på skrivaren försvann även andra ingredienser: vatten och maizena, som syns på skärmen, av någon anledning. Jag hoppade över maizenan. Min familj gillar het mat, så det fungerade bra med en generös mängd currypaste och antagligen mindre vatten än vad som avses här.