Grönpepprig gryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönpepprig gryta

Grönpepprig gryta är ett underbart recept som dessutom går snabbt att laga. Den färdiga grytbasen får extra smak av bland annat crème fraiche och grönpeppar. Denna rätt passar utmärkt till pressad potatis och kokta grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör eller olja i en gryta några minuter. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut.
  2. Tillsätt grytbitarna (se receptet Grytbas), buljong och crème fraiche. Smula ner grönpepparn.
  3. Låt koka samman 5-10 minuter. Smaka av med soja.
  4. Blanda ut majsstärkelse i lite vatten. Rör ut blandningen i grytan. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter. Smaka ev av med salt och peppar. Gott med pressad potatis och kokta grönsaker.

Tips

Låt slantade morötter koka med i grytan om du vill ha mer färg och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under steg 2
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
  • 1 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
  • 1 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • smör eller olja
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan