Grönpepprig gryta

15
7
Grönpepprig gryta

Grönpepprig gryta är ett underbart recept som dessutom går snabbt att laga. Den färdiga grytbasen får extra smak av bland annat crème fraiche och grönpeppar. Denna rätt passar utmärkt till pressad potatis och kokta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Grönpepprig gryta

Ingredienser

4 portioner
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under steg 2
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
1 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
smör eller olja
ev salt och peppar

Gör så här

Tips

Låt slantade morötter koka med i grytan om du vill ha mer färg och smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Henrik

2011-11-17

Nu när v38 kommit och gått, kan ni inte lägga upp receptet på varianten med rödvin?

Redaktionen

2011-05-16

Hej! I vecka 38 kommer det receptet med i Matkassen. Så då får vi se fram emot det när hösten gör sig påmind.

Henrik

2011-05-13

I tidningen där detta recept förekom nämns en variant med bla rödvin, det hade varit intressant att få tillgång till det också.

Testa liknande recept

Gulaschgryta
Laxgryta
Köttgryta habanero
Mustig gulasch