Grönpepprig gryta

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
7
Grönpepprig gryta

Grönpepprig gryta är ett underbart recept som dessutom går snabbt att laga. Den färdiga grytbasen får extra smak av bland annat crème fraiche och grönpeppar. Denna rätt passar utmärkt till pressad potatis och kokta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Grönpepprig gryta

Ingredienser

4 portioner
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under steg 2
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
1 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
smör eller olja
ev salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Nu när v38 kommit och gått, kan ni inte lägga upp receptet på varianten med rödvin?

Henrik

2011-11-17

Hej! I vecka 38 kommer det receptet med i Matkassen. Så då får vi se fram emot det när hösten gör sig påmind.

Redaktionen

2011-05-16

I tidningen där detta recept förekom nämns en variant med bla rödvin, det hade varit intressant att få tillgång till det också.

Henrik

2011-05-13

Testa liknande recept

Gulaschgryta
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskgryta med vitkål och potatis
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig gulasch
Betyg 3.1 av 5.
178 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italiensk köttgryta med krämig polenta
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta habanero
Betyg 2.9 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga