Grönpepprig gryta
Grönpepprig gryta är ett underbart recept som dessutom går snabbt att laga. Den färdiga grytbasen får extra smak av bland annat crème fraiche och grönpeppar. Denna rätt passar utmärkt till pressad potatis och kokta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under steg 2
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
1 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
smör eller olja
ev salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nu när v38 kommit och gått, kan ni inte lägga upp receptet på varianten med rödvin?
Henrik
2011-11-17Hej! I vecka 38 kommer det receptet med i Matkassen. Så då får vi se fram emot det när hösten gör sig påmind.
Redaktionen
2011-05-16I tidningen där detta recept förekom nämns en variant med bla rödvin, det hade varit intressant att få tillgång till det också.
Henrik
2011-05-13