Äppeltarte med kanelglass
Försvinnande god och fin blir denna tarte fylld av cream cheese och äpplen. Pensla också äppeltarten med aprikosmarmelad för extra god smak. Följ anvisningarna för vikningen av den söta pajen och dina gäster kommer bli grymt imponerade av utseendet.
Ingredienser
6 portioner
250 g färsk smördeg
200 g cream cheese
1 1/2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 små röda äpplen i klyftor
3/4 dl aprikosmarmelad
5 dl vaniljglass
1 tsk malen kanel
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, cream cheese och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smördeg, cream cheese och glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674 KJ / 400 kCal
Fett25 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentar
Har man ingen aprikosmarmelad kan man ta hjortronsylt vilket jag gjorde.
Eva
2021-09-26