Tarte tatin

5
0
Tarte tatin

Tarte tatin är en klassisk fransk äppelkaka med smördeg. Äppelkakan tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner. Knepet att få till den vackra fruktkakan är ett lägga äppelklyftorna i ett snyggt mönster. Servera med vaniljsås eller vaniljglass som efterrätt eller till gofikat.

Skriv ut
Tarte tatin

Ingredienser

8 portioner
7
äpplen (gärna Elise eller Gloster)
2 dl
strösocker
250 g
färsk smördeg

Till servering

vaniljsås (eller vaniljglass)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smör deg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri vaniljsås/glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt att servera till.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg och äggfri produkt att servera till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1618 KJ / 387 kCal
Fett 16 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept