Tarte tatin

13
0
Tarte tatin

Tarte tatin är en klassisk fransk äppelkaka med smördeg. Äppelkakan tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner. Knepet att få till den vackra fruktkakan är att lägga äppelklyftorna i ett snyggt mönster. Servera med vaniljglass eller vispad grädde som efterrätt eller till gofikat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Tarte tatin

Ingredienser

6-8
7 små äpplen (gärna gravenstein, aroma, elise eller gloster)
2 dl strösocker
50 g smör
2 msk calvados eller äppeljuice
1 förp kyld smördeg (à 250 g)

Till servering

vaniljglass eller vispad grädde

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smör deg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smördeg och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, smördeg och serveringsförslag.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsförslag.
Näringsvärdet är beräknat på 6 port med äppeljuice exkl serveringsförslag.

Receptet har uppdaterats augusti 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1713 KJ / 409 kCal
Fett 18 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden