Tarte tatin

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
5
Tarte tatin

Tarte tatin är en klassisk fransk äppelkaka med smördeg. Äppelkakan tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner. Knepet att få till den vackra fruktkakan är att lägga äppelklyftorna i ett snyggt mönster. Servera med vaniljglass eller vispad grädde som efterrätt eller till gofikat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Tarte tatin

Ingredienser

6-8 portioner
7 små äpplen (gärna gravenstein, aroma, elise eller gloster)
2 dl strösocker
50 g smör
2 msk calvados eller äppeljuice
1 förp kyld smördeg (à 250 g)

Till servering

vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Provade igår med Aroma. Dåligt val, blev mos.

Mathias

2024-10-03

Har man inte normalt mördeg? Blir det godare med smördeg?

Staffan

2024-09-16

Håller helt med dig! Jag kommer att älska den. Mvh Iza

Izabela

2022-11-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 6 port med äppeljuice exkl serveringsförslag.
Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater57 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Smördegsostsnurra
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig choklad- och mandelfläta
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pain chocolat
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Napoleonbakelse med äppelmos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löktarte med soltorkade tomater och oliver
Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga