Tarte tatin är en klassisk fransk äppelkaka med smördeg. Äppelkakan tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner. Knepet att få till den vackra fruktkakan är att lägga äppelklyftorna i ett snyggt mönster. Servera med vaniljglass eller vispad grädde som efterrätt eller till gofikat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Gör glutenfri: välj glutenfri smör deg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smördeg och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, smördeg och serveringsförslag.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsförslag.
Näringsvärdet är beräknat på 6 port med äppeljuice exkl serveringsförslag.
Receptet har uppdaterats augusti 2022.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller helt med dig! Jag kommer att älska den. Mvh Iza
Izabela
2022-11-1235 år skulle det vara Ella-Marie Ekholm
Ella-marie
2022-11-07Den är just världens godaste äppelpaj, jag har gjort den varje höst de senaste 25 åren. Ella-Marie Ekholm
Ella-marie
2022-11-07