Tarte tatin
Tarte tatin är en klassisk fransk äppelkaka med smördeg. Äppelkakan tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner. Knepet att få till den vackra fruktkakan är att lägga äppelklyftorna i ett snyggt mönster. Servera med vaniljglass eller vispad grädde som efterrätt eller till gofikat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
6-8 portioner
7 små äpplen (gärna gravenstein, aroma, elise eller gloster)
2 dl strösocker
50 g smör
2 msk calvados eller äppeljuice
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
Till servering
vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 port med äppeljuice exkl serveringsförslag.
Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater57 g
Protein2 g
Kommentarer
Provade igår med Aroma. Dåligt val, blev mos.
Mathias
2024-10-03Har man inte normalt mördeg? Blir det godare med smördeg?
Staffan
2024-09-16Håller helt med dig! Jag kommer att älska den. Mvh Iza
Izabela
2022-11-12