Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pärontarte med pistagenötter

Ett charmigt recept på deliciös pärontarte med pistagenötter som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat smördeg, päron, råsocker och aprikosmarmelad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper, nagga degen med en gaffel. Skala, dela och kärna ur päronen. Skiva eller klyfta dem. Lägg dem på degen. Strö över råsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Låt tarten svalna lite. Smält marmeladen och pensla på päronen. Strö över pistagenötter.
  5. Servera pärontarten med vaniljglass.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg (innehåller soja och ägg).
Gör laktos- och mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på smördegen. Kan innehålla laktos och mjölkprotein. Ev kan glutenfri smördeg användas. Servera med laktosfri resp mjölkproteinfri glass eller grädde.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 platta smördeg à 250 g
  • 1 kg päron
  • 2 msk råsocker
  • 1 1/2 dl aprikosmarmelad
  • pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?