Sparrisflarn

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Sparrisflarn

Snabblagat, vackert och gott är flarn med sparris. På smördegen breds krämig färskost och sedan läggs grön sparris på. Tillaga sparrisflarnet i ugnen och toppa med stekt pancetta, knapriga pistagenötter och sallad.

Sparrisflarn

Ingredienser

4 portioner
250 g  grön sparris
1 msk  olivolja
salt
svartpeppar
250 g  färsk smördeg
100 g  cream cheese (23%)
1 1/2 dl  riven lagrad ost (gärna folke)
1/2 dl  pistagenötter
1   förp tärnad pancetta (à 160 g)
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och ost.

Gör så här

Tips

Byt ut pancettan mot kallrökt lax i tärningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2584 KJ / 621 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Flarn med sardeller och sparris
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrusflarn med saffran och mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frosting
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparrotsspread med äpple
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga