Sparrisflarn

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Sparrisflarn

Snabblagat, vackert och gott är flarn med sparris. På smördegen breds krämig färskost och sedan läggs grön sparris på. Tillaga sparrisflarnet i ugnen och toppa med stekt pancetta, knapriga pistagenötter och sallad.

Sparrisflarn

Ingredienser

4 portioner
250 g  grön sparris
1 msk  olivolja
salt
svartpeppar
250 g  färsk smördeg
100 g  cream cheese (23%)
1 1/2 dl  riven lagrad ost (gärna folke)
1/2 dl  pistagenötter
1   förp tärnad pancetta (à 160 g)
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och ost.

Gör så här

Tips

Byt ut pancettan mot kallrökt lax i tärningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2584 KJ / 621 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Flarn med sardeller och sparris
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig choklad- och mandelfläta
Betyg 3.7 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda kuvertbröd med Emmenthalerost
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfyllda våfflor på smördeg
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga